Veelgestelde vragen

Overstappen en installatie

Hoe voorkom ik dubbele abonnementskosten?
Check de opzegvoorwaarden en einddatum van je huidige abonnement. Normaliter is de opzegtermijn één (kalender)maand.
Geef je gewenste opleverdatum door bij je aanmelding bij ons en wij zorgen ervoor dat je dan ook “live” bent! Wanneer dit onverhoopt toch niet mogelijk is krijg je hier vroegtijdig bericht van.

Hoe zeg ik mijn huidige abonnement op?
Je kunt bellen naar de klantenservice van je provider. Je kunt ook inloggen in je accountpagina en vanuit daar opzeggen.

Ik heb besteld, en nu?
Wanneer je hebt besteld krijg je binnen 5 werkdagen bericht van ons. In principe kan de glasvezelverbinding binnen circa 14 dagen worden opgeleverd. Indien je gewenste opleverdatum verder vooruit ligt, is dat dus later. Wanneer je kiest voor een eigen router maken wij een afspraak om langs te komen voor het plaatsen van een converter (converter = een klein kastje die de glasvezel omzet naar ethernet). Wanneer je kiest voor onze router (dit raden wij aan) sturen wij de router op en ontvang je een doe-het-zelf-kit zodat je zo snel mogelijk internet hebt.

Hoe lang duurt het voordat ik overgestapt ben?
Dit kan binnen 14 dagen (dit is het zichttermijn) maar dit is ook afhankelijk van de opzegtermijn bij je huidige provider.

Wat voor hardware heb ik nodig?
Je hebt een geschikte router nodig. Wij adviseren onze router kiezen. Wij hebben verschillende routers getest en de router die wij er bij kunnen leveren is het beste uit de test gekomen. Je kunt ook een eigen router kiezen, let op: de router moet een WAN Ethernet poort 1Gbps bevatten. Indien je daarvoor kiest komen wij eerst langs om een converter te plaatsen. 

Kan ik zelf een Wifi router kopen?
Dat kan, deze moet wel een WAN Ethernet poort 1Gbps bevatten. Toch raden wij het gebruik van onze router aan.

Kan ik gebruik maken van een monteur?
Ja, dat kan. Indien je gebruik wil maken van een monteur kun je contact opnemen met sales@rapidxs.nl
We maken samen een afspraak voor het bezoek van de monteur en de kosten hiervoor zijn €75,-

Service en facturatie

Hoe werkt jullie ondersteuning?
Wij helpen je op een aantal manieren. Wij plaatsen eventuele storingen op onze website en je kunt ons bereiken via e-mail en (in de toekomst) whatsapp. Als je een probleem hebt mail dan naar support@rapidxs.nl

Hoe zit het met mijn privacy?
Jouw privacy nemen wel heel serieus. We willen alleen het hoogstnodige van je weten. Je NAW gegevens, e-mailadres, eventueel telefoonnummer zodat we je in de toekomst kunnen sms’en bij storing-updates en natuurlijk je bankrekeningnummer zodat we kunnen factureren. Wij delen jouw gegevens nooit met derden.

Wat is de opzegtermijn van RapidXS?
Na je contractduur van 12 maanden geldt één kalendermaand opzegtermijn.

Wat zijn de activeringskosten?
activeringskosten zijn eenmalig €49,95

Kan ik de router ook kopen i.p.v. huren?
Ja dat kan! Je koopt de router voor een eenmalig bedrag van €150,- inclusief verzendkosten. Dit bedrag wordt bij de eerste factuur verrekend en je betaalt daarna nooit meer voor de huur.

Wanneer betaal en ontvang ik de factuur?
De factuur wordt automatisch geïncasseerd op de 1e van de maand. Wij factureren dan voor de betreffende maand.

 

Technische informatie

Over de router
Wij kiezen onze hardware met zorg uit want wij willen – net als jij – zo min mogelijk storing en zoveel mogelijk uptime. Wanneer je onze router kiest ontvang je de ZyXEL PMG5617GA. Wij hebben in de loop der jaren aardig wat routers getest en dit is de beste i.c.m. met het netwerk.
Bovendien biedt onze router de mogelijkheid tot rechtstreekse verbinding met de glasvezelkabel en kan die de hoge snelheid aan. En dat is een optie die veel  andere routers op dit moment nog niet kennen.
De router die wij er bij kunnen leveren is by far de beste en die kun jij huren voor een bedrag  van €3,- per maand. Wil je graag je maandkosten laag houden? Dan kun je deze kopen voor €150,- inclusief verzendkosten.

Over IP adressen
Via onze DHCP server krijg jij een publiek IPv4 adres uitgedeeld. Deze zetten we vast op het MAC-adres van je router, zodat je altijd hetzelfde IP-adres behoudt. Het kan bij onbekende router types gebeuren dat je MAC-adres veranderd en daardoor je IPv4. Dat zal met onze PMG5617GA niet gebeuren. Je ondervindt hiervan geen last of hinder, enkel als je behoefte of vraag hebt na een vast IP-adres.

Over toegestaan verkeer
Wij laten in principe al het verkeer toe en hanteren geen filter op diensten of poorten. Het internet staat open voor jou. We willen echter geen uit de hand gelopen hosting diensten of nieuwsgroepen/usenets op ons netwerk en kunnen dat niet ondersteunen. Er zijn andere partijen die dit beter kunnen ondersteunen.

Mocht je router of computers zijn gehackt of deel maken van narigheid die negatief zijn voor ons netwerk, dan kunnen wij jouw router/dienst tijdelijk in quarantaine zetten totdat jij je problemen hebt opgelost via antivirus of instelling aanpassingen.

Dat kun je inperken door een goede firewall in te stellen!  (onze PMG heeft dit standaard goed)

De technische specificaties:
Koppelvlak betreft 1000BASE-T, je sluit dit aan met een standaard RJ-45 kabel op onze converter. Elke moderne router kan hierop aangesloten worden.

DNS
Je kan via DHCP ook onze DNS servers verkrijgen en via onze DNS servers gaan internetten. Maar dat is geen vereiste, als je liever op Google (8.8.8.8) of OpenDNS (208.67.222.222) of misschien wel een hele andere, dan kun je dat zelf “static” instellen, dat werkt gewoon!

Ping tijden & packetloss
Wij zorgen met ons netwerk ervoor dat jij zo min mogelijk last hebt van vertragingen of packetloss.
Het is altijd vervelend om packetloss te ervaren, of een te hoge ping bij het gamen.
Daarom willen we je graag aanbevelen om het jezelf makkelijker te maken. Kies voor de Ethernet kabel!
WiFI is afhankelijk van allerlei factoren, soms zelfs externe stoorfactors.
Dat kun jij of wij niet altijd oplossen. Wil je lekker snel gamen via ons snelle netwerk, dat gaat bekabeld altijd beter.

Aanvullende diensten

Kan ik er ook TV bij krijgen?

Nee! Wij leveren geen televisie. Je kunt natuurlijk altijd zelf streamingsdiensten inkopen zoals Videoland, Netflix en NLZiet. Voor streamen is je internet immers snel genoeg!