Deze streamingapps moet je kennen

Blog ● 11 febrauri, 2020

Aangezien je geen TV abbo meer hebt maar wel zo nu en dan eens lekker wil ‘bingen’ is streamen de uitkomst. Streamen is eigenlijk hetzelfde als later terug kijken. Je hoeft geen films, series of programma’s te downloaden, maar je kijkt je het gewoon later terug. We lichten er een paar voor je uit die echt moet kennen.

Netflix
Moeten we deze eigenlijk nog noemen? Waarschijnlijk het meest bekende streamingplatform! Voor een abonnement betaal je 10 euro per maand waarmee je met twee gebruikers tegelijk films en series in HD kunt kijken. Betaal je iets meer, dan krijg je voor 12 euro per maand Ultra HD. Met Ultra HD kun je met vier gebruikers tegelijk kijken. Daarnaast heeft dit platform ook eigen series en films, te herkennen aan Netflix Originals.

Amazon Prime
Amazon Prime is hetzelfde idee als Netlix. Voor Amazon Prime betaal je een stuk minder dan voor Netflix. De eerste maanden betaal je drie euro per maand en kun je met meerdere gebruikers naar films en series kijken. Na zes maanden ga je zes euro per maand betalen. Een verdubbeling van de kosten, maar nog steeds een stuk goedkoper dan Netflix! Alhoewel het aanbod kleiner is dan bij Netflix, vind je ook bij Amazon Prime Original series. Alhoewel de streamingdienst erg goedkoop is, is het aanbod nog klein in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix en Videoland. Soms ontbreekt er bij een film of serie nog Nederlandse ondertiteling en er zijn geen Nederlandse films of series te bekijken.

Videoland
Een abonnement bij Videoland heb je al voor 9 euro in de maand. Voor dit bedrag krijg je via je TV, Chromecast of browser toegang tot diverse series, TV-programma’s en films. Het grote voordeel van Videoland is dat je Nederlandse series en programma’s kunt kijken. Veel programma’s die uitgezonden worden op de zenders van RTL, kan je via Videoland alvast vooruit kijken. Dikke winst!

Rakuten TV
Rakuten TV heeft twee opties: huren of kopen. Ideaal dus als aanvulling op al je andere streamingdiensten. Je betaalt namelijk niet direct voor een abonnement maar alleen voor de film die je wil kijken. Het doet ons denken aan vroeger, toen je nog naar de plaatselijke videotheek ging om een film te huren! Trouwens: het Rakuten TV Free platform biedt ook gratis content aan. Check it out!

NPO Plus
Voor NPO Plus betaal je slechts €2,95 per maand en bekijk je bijna álles van wat de Nederlandse Publieke Omroep dagelijks uitzend zonder reclames; heerlijk! Je kunt daarnaast ook back in the days wat betreft programma’s en je hebt een mooi aanbod in HD kwaliteit. Aanrader dus!

NLZiet
Online TV kijken, dat kan met NLZiet! In deze dienst heb je NPO Plus, RTL XL en KIJK in één platform voor €7,95 per maand. Alles zonder reclame dus optimaal kijkgenot. Je kijkt hierin ook LIVE tv! Da’s handig! Je kunt vanaf iedere device kijken en met één abbo kun je op twee apparaten tegelijk streamen.

Cinetree
Dit platform heeft een mooi aanbod aan filmhuiswaardige films en docu’s. Gezichten achter dit platform zijn o.a. acteurs als Hanna Verboom en Jeroen van Koningsbrugge. Het motto van Cinetree luidt: spreading great stories. Je krijgt de eerste 14 dagen gratis en daarna betaal je €7,99 per maand. Wil je films zien die net uit zijn in de bios? Je kunt deze huren bij Cinetree! Wat ons betreft zeker een aanrader. Volg Cinetree ook op Instagram voor extra leuke content!

Youtube
Bij streaming zou je niet zo snel denken aan YouTube, maar de videodienst is wel erg toegankelijk als het op streamen aankomt. Veel televisies ondersteunen tegenwoordig de YouTube-app en op je mobiele apparaat kun je al een tijd video’s streamen. Ondersteunt je televisie niet de YouTube-app, dan kom je vaak al een heel eind met een Chromecast. Je kunt sinds kort bovendien Netlfix-documentaires bekijken op YouTube.
Upflix
Heb je moeite om de pareltjes uit het enorme aanbod van Netflix te vissen? Upflix kan een goede hulp zijn. Je ziet in een oogopslag welke series en films onlangs zijn toegevoegd bij Netflix, eventueel gerangschikt per categorie. Daarbij zie je de waarderingen van kijkers op onder meer IMDb en Rotten Tomatoes. Verder geeft de app een overzicht van het laatste Netflix- en bioscoop-nieuws via verschillende mediabronnen.